Water besparen met kunstgras

We hebben het de laatste tijd al vaker in het nieuws voorbij zien komen, onze watervoorraad slinkt. In verband met de klimaatverandering is het sowieso belangrijker dan ooit om bewuster met water om te gaan. Daarom geven we wat tips hoe je water kunt besparen.

De vele voordelen van kunstgras

Een hele goede tip is het gras in de tuin te vervangen door kunstgras. Gelukkig wordt dit steeds meer gedaan. Kunstgras heeft namelijk veel voordelen op verschillende vlakken. Allereerst kun je met kunstgras water besparen. Je hoeft kunstgras namelijk niet te besproeien, iets wat je met echt gras wel moet doen. Zeker als het warm is. Als je namelijk niet vaak genoeg sproeit, word je kunstgras droog en dor én het ziet er niet aantrekkelijk meer uit. Kunstgras ziet er altijd aantrekkelijk uit, ondanks dat het weinig onderhoud nodig heeft. Je hoeft niet te maaien, geen randjes te knippen, niet te verticuteren, niet bij te zaaien en zelfs onkruid heeft minder kans in kunstgras. Daarbij maakt het niet uit of kunstgras in de zon ligt of in de schaduw, het blijft gewoon mooi. Het heeft ook nog andere voordelen, zoals dat het niet dood gaat als er voor langere tijd iets op staat. Of voor mensen met een graspollen allergie, daar heb je met kunstgras geen last van.

 

De planten sproeien

Natuurlijk kun je ook nog op andere manieren zuinig met water omgaan, bijvoorbeeld door de planten in de tuin in de ochtend water te geven. Het liefst voor de zon op komt. Het water verdampt dan minder snel en het water heeft dan ook ruimschoots de tijd om de grond in te trekken. Je kunt de planten ook laten ‘vasten’. Laat de planten eraan wennen dat ze minder vaak water krijgen. Geef ze bijvoorbeeld liever één keer per week meer water dan iedere dag een klein beetje. Dit zorgt dat de wortels dieper groeien om op zoek naar water te gaan.

Zwembad in de tuin

Heb je in de zomer een zwembad op je kunstgras staan. Geen probleem. Als je het zwembad opruimt, staat je kunstgras er gewoon nog netjes bij. Gooi het water niet zomaar weg, maar gebruik het voor de planten. Ook dit is water besparen. Regenwater kun je natuurlijk opvangen in een ton en ook voor de planten gebruiken.

Gieter of tuinslang

Wist je trouwens dat je met een gieter meer water bespaart dan met een tuinslang? Maar wist je ook dat de hoeveelheid water besparen dan soms heel veel is? Je sproeit namelijk veel gerichter met een gieter. Ook waterbesparende druppelirrigatie kan wel 70% water besparen. Ook bodembedekkers en compost kunnen helpen met water besparen. Zij zorgen namelijk dat de aarde het water beter vasthoudt.

Een mooie tuin als resultaat

Zo zie je dat je soms met simpele dingen heel veel water kunt besparen in de tuin. Het leuke is dat de tuin er nog een stuk mooier en verzorgder uit gaat zien ook. Door het kunstgras is er altijd een frisse en groene uitstraling en de bodembedekkers geven de tuin nog eens extra kleur. Doordat je doordachter gaat sproeien, blijven de planten ook langer mooi. Zo ben je dus goed bezig voor het milieu en is het eindresultaat ook nog eens extra leuk: een tuin die straalt, minder onderhoud nodig heeft én zuinig watergebruik.

Neem contact op voor de scherpste prijs!

Onze merken