Kunstgras bespaart je geld

Al dat maaien, water geven, randen en bemesten neemt niet alleen al je vrije tijd in beslag. Kunstgras betekent niet alleen meer vrije tijd voor jou, het betekent ook meer geld op zak voor andere zaken. Je zult een aanzienlijke daling van je waterrekening zien en je kunt stoppen met het weggooien van geld aan kunstmest en onderhoudsapparatuur. Als bonus heb je een keurig en opgeruimd gazon dat je niets aan onderhoud kost.

Kunstgras is ontworpen voor alle omstandigheden

Oké, we zullen het toegeven – natuurlijk gras ziet er goed uit – vooral als het van hoge kwaliteit is en goed wordt onderhouden. Helaas verkeert het niet altijd in een goede staat, en als het eenmaal begint te sterven, kan het erg duur zijn om het weer op peil te brengen. Daarom is de zomer zo moeilijk voor mensen met een natuurlijk gazon in hun achtertuin. Het kunstgrasveld behoudt zijn weelderige groene kleur zelfs op het hoogtepunt van de zomer, terwijl het natuurlijke gazon van je buren geel en droog wordt. Het beste kunstgras zorgt ervoor dat je achtertuin er het hele jaar door uitziet als een oase.

Kunstgras is kind- en huisdiervriendelijk

Als je de afbeeldingen op internet maar even heeft bekeken, zul je hebben gemerkt dat huisdieren van kunstgras houden. Het is zacht onder hun poten en ze kunnen er zo vaak op rollen als ze willen zonder vies te worden. Dit betekent ook dat je geen uren hoeft te besteden aan het verwijderen van die vervelende stekels uit hun vacht. Kunstgras is ook vrij van chemicaliën en pesticiden die u in natuurlijk gras aantreft. Dit betekent dat je kinderen en huisdieren er zoveel op kunnen spelen als ze willen, zonder de gevaren van eventuele negatieve bijwerkingen.

Kunstgras is goed voor het milieu

Het is duidelijk dat de waterrekening naar beneden zal gaan, maar wat voor effect heeft het op het milieu? Natuurlijk gras vereist constant onderhoud om er zeker van te zijn dat het er op zijn best uitziet, en dit onderhoud kan mogelijk schadelijk zijn voor de planeet. Als je rekening houdt met waterbeperkingen, vervuiling door gazonchemicaliën en koolstofemissies van benzinegrasmaaiers, is natuurlijk gras eigenlijk helemaal niet erg groen

Kunstgras is de beste keuze voor een drukke levensstijl

Het is niet alleen geweldig voor mensen met een drukke levensstijl; het is ook perfect voor jonge gezinnen, stellen, alleenstaanden en mensen met vastgoedbeleggingen. Het past ook bij elke andere achtertuinfunctie die je maar kunt bedenken. Kunstgras ziet er geweldig uit rond zwembaden of in combinatie met een houten terras of betonnen straatstenen. Hij is ook bestand tegen grote hoeveelheden verkeer, waardoor hij perfect is voor huishoudens met kinderen.
Kunstgras Zwolle in Hasselt kan u hier alles over vertellen.