Kan kunstgras in de winter buiten blijven liggen?

Een tuin wordt vaak mooier wanneer je er gras in hebt liggen. Het kan een echte grasmat zijn, maar ook een kunstgrasmat die je er hebt liggen. Kunstgras is haast niet van echt gras te onderscheiden. Maar, hoe moet dat nu in de winter? Kan kunstgras in de winter blijven liggen?

Kunstgras in de winter

Het goede nieuws is dat je kunstgras in de winter zeker buiten kunt laten liggen. Het blijft altijd mooi groen en ook zal er geen modderpoel ontstaan wanneer er sprake is van nat weer. Het materiaal is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Zo zal het niet verbranden in de volle zon en kan water goed worden afgevoerd door de kleine gaatjes in het kunstgras. Je kunt het daardoor in alle weersomstandigheden gewoon laten liggen. Kunstgras heeft in de winter ook geen speciaal onderhoud nodig. Ook wanneer er sneeuw op het gras ligt, is dat geen enkel probleem. Het enige waar je rekening mee dient te houden, is dat de vezels kunnen bevriezen. Er bestaat dan wel een kans dat de vezels afbreken als deze belast worden. Je kunt dan een plastic schep gebruiken om sneeuw en ijs van het veld te scheppen.

Kunstgras in de winter leggen

Het ideale van kunstgras is dat je niet te maken hebt met een seizoen waar je rekening mee moet houden wanneer je het wilt leggen. Je kunt het hele jaar door kunstgras in de tuin of op het balkon leggen. Het enige waar je wel mee te maken krijgt in de tuin is de harde grond. Dit kan dan wel een uitdaging zijn om het kunstgras goed te leggen. Het snijden is dan ook wat lastiger, omdat de vezels door de kou wat stugger worden. Het beste is om professionals in te schakelen om het kunstgras te leggen. Ze weten ook in de winter een grasmat op de juiste manier te leggen.

De voordelen van kunstgras laten liggen

Kunstgras is gemaakt van stevig materiaal dat goed tegen een stootje kan. Kunstgras is in de loop van de jaren zo ontworpen dat het haast niet meer van echt gras te onderscheiden is. Er wordt tijdens de productie steeds meer gebruikgemaakt van natuurlijke kleuren en ook de structuur van het gras is nu anders. Er zijn enkele voordelen waarvan je kunt profiteren wanneer je het kunstgras in de winter laat liggen.

Een belangrijk voordeel is dat het je geen moeite kost. Het is niet nodig om onnodig werk te doen en de grasmat te verplaatsen en op te bergen. Doordat je het kan laten liggen, is het gras ook weer klaar voor gebruik wanneer de lente er weer is. Dit scheelt ook weer tijd en ruimte.

Een ander voordeel is dat kunstgras voor sfeer zorgt in de winter. Echt gras kan in de wintermaanden nog weleens verkleuren. Bij kunstgras heb je dit probleem niet. Zo kun je het hele jaar door genieten van prachtig en groen gras.

Kunstgras is onderhoudsvriendelijk en het ziet er mooi uit. Je kunt het zeker in de wintermaanden ook laten liggen en ook dan kun je genieten van een prachtige en groene tuin.

Neem contact op voor de scherpste prijs!

Onze merken