Tuin zomerklaar maken

Tuinieren heeft zoveel voordelen: een tuin verfraait je ruimte, helpt het milieu en kan verbazingwekkend lekker fruit en groenten produceren. Bovendien is tuinieren eigenlijk een matige cardiovasculaire training, hoewel je als je in de tuin werkt vaak niet eens merkt dat je aan het trainen bent. Het is geweldig voor je geest, je lichaam en de planeet. Dus volg deze tips en bereid je voor op de beste zomertuin ooit.

Je tuin zomerklaar maken – de basis:

Een plan maken

Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen in het tuincentrum (zaden! Zoveel zaden!). Dus probeer de basisprincipes van wat je wilt kweken te plannen voordat je eropuit gaat om je spullen te halen. Er zijn veel verschillende richtingen die je kunt gaan: groenten, kruiden, bloemen. En je kunt ook beslissen of je vaste planten wilt planten, die elk jaar terugkomen, zodat je niet steeds opnieuw hoeft te planten. Dus pak je eerste tuingereedschap – een pen en papier – en ga aan de slag.

Bereid je tuingebied voor

Als je eerder een tuin hebt gekweekt, is je tuinruimte misschien al goed voorbereid. Als je echter net begint, is de kans groot dat je je grond moet verrijken. Als je aarde lichtbruin is, is dat een teken dat hij wat hulp nodig heeft. Organisch rijke grond is meestal donkerbruin of zwart. Zorg voor goede compost en / of oude paddenstoelenaarde en voeg 10 tot 15 centimeter toe aan je eigen aarde. Graaf vervolgens de compost in de omliggende grond. Dit helpt ook om de grond losser te maken, waardoor er ruimte ontstaat voor wortels om te groeien.

Begin met planten

Lees een beetje over de zaden die je plant. De meeste pakketten hebben gedetailleerde informatie of links naar websites met meer informatie. Sommige planten doen het goed als je ze direct in de tuin zaait, maar andere hebben er baat bij om eerst in containers te planten die kunnen worden verplaatst en naar binnen kunnen worden gebracht als het koud wordt. Als je overweldigd bent door al het voorbereidende werk en niet zeker weet of je je eigen planten uit zaad wilt kweken, kun je beginnende planten krijgen die professioneel zijn gekweekt. Dit is vooral een goede route voor nieuwe hoveniers.

Tuin volgens uw locatie

Hoe goed je ook een tuinman imiteert, sommige planten zullen het moeilijk hebben als ze niet in het juiste klimaat en de juiste omgeving leven. Planten zijn geëvolueerd om onder bepaalde omstandigheden te leven, wat betekent dat de beste manier om een ​​bloeiende tuin te hebben, is door planten te kiezen die bedoeld zijn om in jouw regio te leven. Kijk ook eens naar je tuinruimte. Staat het in de volle zon? Gedeeltelijk in de schaduw? Blootgesteld aan veel wind? Houd hier rekening mee bij het kiezen van wat je wilt planten.

Volgende stappen bij je tuin zomerklaar maken:

Wil je je tuin naar een hoger niveau tillen? Bouw verhoogde bedden.

Dus misschien voel je je vrij zeker van je tuiniervaardigheden, maar wil je een productievere tuin hebben waar je aan kunt werken met wat minder rugbelasting. Breng je tuin naar een hoger niveau – letterlijk. Door verhoogde bedden voor je planten te bouwen, zet je ze binnen handbereik waardoor het onderhouden van je tuin een stuk makkelijker wordt. Bovendien worden de planten gescheiden van het omliggende terrein, waardoor je minder onkruid hebt om af te weren. En je hoeft je geen zorgen te maken dat je op je dierbare plantenbaby’s stapt.

 

Neem contact op voor de scherpste prijs!

Onze merken