Kunstgras op het balkon

Ben je ook zo uitgekeken op dat saaie betonnen balkon of wil je wat meer kleur aanbrengen op je balkon? Dan is kunstgras op balkon een uitstekende keuze. Met kunstgras geef je het balkon een sfeervolle uitstraling en het heeft nog een aantal voordelen ook.

Sfeer op het balkon

We vinden het meestal prettig om ook in onze buitenruimtes wat sfeer te creëren. Maar het moet wel praktisch zijn, zeker met de Nederlandse weersomstandigheden. Je kunt wel een leuk kleed neerleggen op het balkon maar meestal haalt het niet eens het einde van het seizoen. Of het verschiet van kleur door de zon of het gaat bijvoorbeeld schimmelen doordat het te vaak nat wordt van de regen. Het beton verven van het balkon is ook een optie, maar ook dat blijft niet voor altijd mooi. Meestal gaat de verf er hier en daar toch een beetje vanaf en krijg je juist een armoedige uitstraling. Met kunstgras op balkon breng je ook kleur aan en deze kleur blijft heel lang zijn frisse uitstraling behouden.

Kleurrijk, zacht en een huiselijk buitengevoel

Kunstgras is niet alleen fraai van kleur, het voelt ook nog eens zacht aan en het heeft geen onderhoud nodig. Dat is natuurlijk allemaal heel prettig. Met kunstgras kun je ’s morgens zo op je blote voeten het balkon op lopen en je hebt gelijk het ‘buitengevoel’. Natuurlijk ben je ook buiten, maar door het kunstgras op je balkon krijg je ook nog eens een huiselijk gevoel.

Eenvoudig te plaatsen

Het plaatsen van het kunstgras op balkon is ontzettend eenvoudig. Meestal bestaat een balkon uit beton, bitumen of tegels. Je kunt een stuk kunstgras kopen en het zo uitrollen, maar bij tegels raden we aan om er een drukverdeeldoek onder te leggen. Dit om te voorkomen dat je de contouren van de tegels erdoorheen gaat zien. Kies in zo’n geval ook voor wat dikker kunstgras. Kunstgras is er in verschillende soorten en kleuren, je kunt voor het kunstgras kiezen wat je het meeste aanspreekt. Wil je wat langere grassprieten, wat zachter, wat helderder van kleur of gaat je voorkeur naar iets anders uit? Er is keus genoeg. Zorg in ieder geval altijd voor een vlakke ondergrond zonder naden.

Een goede afvoer van regenwater

Een ander voordeel van kunstgras op balkon is het feit dat het kunstgras gewoon het regenwater doorlaat. Geen plassen water meer op het balkon. Natuurlijk moet wel de waterafvoer van het balkon goed zijn, anders kan het regenwater niet weglopen. Je kunt ervoor kiezen om drainagetegels onder het kunstgras te leggen, dan weet je zeker dat de onderkant van het gras niet zo snel nat blijft. Houten tegels zijn geen goede ondergrond. Het hout kan rotten als het nat is en als het kunstgras erop ligt kan het niet zo snel drogen.

Een onderhoudsarme ondergrond

Kunstgras op balkon vraagt weinig tot geen onderhoud. Misschien moet je af en toe eens een blaadje oppakken wat op het balkon gewaaid is, maar veel meer onderhoud heb je niet. Natuurlijk kun je het kunstgras ook op andere plekken toepassen, bijvoorbeeld op de patio, het dakterras of gewoon in de tuin. Het ziet er altijd goed uit, blijft mooi van kleur en geeft geen hinder voor hooikoortspatiënten. Het kunstgras kan tegen de zon, de regen, de schaduw en er kan zelfs weken een zwembadje op staan zonder dat het kunstgras lelijk wordt.

Meer kleur op je balkon

Kunstgras is er ook in verschillende kleuren. Creëer meer sfeer en kleur op je balkon. Ook hier adviseren wij indien je tegels hebt, drukverdeeldoek als ondergrond. Mooie trendy kleuren onder je loungeset geeft een extra dimensie op je balkon. Ook dit gekleurd kunstgras is minder heet aan de voeten en is gemakkelijk te reinigen.

Neem contact op voor de scherpste prijs!

Onze merken