Als je goed om je heen kijkt, zie je het steeds vaker: gekleurd kunstgras op balkons en dakterrassen. Het is een trend die steeds vaker voorkomt. Eigenlijk is deze ontwikkeling niet zo vreemd, als je in de gaten krijgt welke pluspunten en voordelen grastapijt, zoals gekleurd kunstgras ook wel wordt genoemd, allemaal te bieden heeft. In dit blog lees je waarom ook jij voor gekleurd kunstgras moet kiezen als je de beschikking hebt over een eigen balkon of dakterras.

Kies voor een warme en gezellige sfeer

De belangrijkste reden waarom veel mensen kiezen voor gekleurd grastapijt leggen op hun balkon, dak- of tuinterras, is de warme en gezellige sfeer die je hiermee kunt scheppen. Omdat grastapijt in allerlei kleuren te krijgen is, kun je de kleur exact afstemmen op de atmosfeer die je wilt creëren. Wil je een warme en intieme sfeer op je balkon of op je dakterras hebben, kies dan sowieso voor natuurlijk ogende kleuren. Roze, rood, paars of bruin kunstgras zorgen gevoelsmatig voor een hoop sfeer en passie en vergroten de gezelligheid! Maar ook als je meer houdt van een strakke tijdloze of juist een eigentijdse atmosfeer, kun je met kunstgras op je balkon uit de voeten. Kies dan voor kleuren als antracietgrijs, zwart, rood of blauw. Wil je toch liever dat de kleur op echt gras lijkt? Dan ga je uiteraard voor een zo natuurlijk ogende kleurvariant groen.

Een sterke en weersbestendige ondergrond

Belangrijk bij het kiezen van een geschikte bekleding voor op je balkon of je dakterras is natuurlijk ook de kwaliteit van het materiaal. Door jouw grastapijt cq. kunstgras bij een ervaren en professionele aanbieder te kopen, heb je de garantie op grastapijt dat lang meegaat. Gemiddeld kun je met kwalitatief goed materiaal uitgaan van een kunstgras met een levensduur van 20 tot meer dan 30 jaar. Met gewoon, natuurlijk gras red je dat bij lange na niet.
Daarbij is het prettig dat kunstgras robuust is en erg sterk. Je kunt er probleemloos jarenlang stoelen, een tafel, plantenbakken of een loungeset op zetten zonder dat het kunstgras kapot gaat. Kunstgras is namelijk speciaal ontworpen om lang mee te gaan, zonder dat je uren kwijt bent aan onderhoud. Met grastapijt op je tuinbanken of op je platte dak heb je eigenlijk geen onderhoud nodig, behalve af en toe het grastapijt schoonvegen. Een sproeier is voortaan niet meer nodig. En ook de grasmaaier en knipschaar heb je niet nodig, want het kunstgras groeit niet.

Goed tegen allergieën

Los van bovengenoemde voordelen is gekleurd kunstgras prettig als je te maken hebt met allergieën, zoals hooikoorts. Kunstgras leidt namelijk niet tot allergische reacties en kan dus gebruikt worden door mensen die gevoelig zijn voor hooikoorts en dergelijke. Tel uit je winst!